Sep 16, 2012, 7:58 PM

Не точно приказно 

  Poetry » Other
712 0 6

НЕ ТОЧНО ПРИКАЗНО

И тази приказка не е дописана...
Та как се спазва лесно обичая,
историята щом е твърде истинска

да бъде всичко весело накрая?

Затворя ли очи, ще се открия
в героите на Шарл, на братя Грим...
Но няма как, направя ли магия,
да бъда с теб до водопада в Рим.

Изгубвам се по-бързо от Алиса,
умея да летя и без тояжки,
под цъфнали череши стих дописвам,
а дните ми са бал... с протрити маски.

Когато във мазето чистя леща, 
говоря с мълчаливите мишлета,
представям си, че после съм на среща
и с теб ще гледам Изгрев над морето...

Дали не съм изгубена във времето,
щом пак съм тук, а тебе пак те няма?
Така съм уморена от летенето
в мечтата ми, със мирис на измама!

Така съм уморена да посрещам
във стаята си спомените сиви,
да гледам към прозореца отсреща
(там вечерите май са по-красиви)...

Май приказката доста почерня.
Изгубих се във тъжните куплети.
Светът не се нуждае от тъга,
ами от принц, принцеса и... конфети.

А принцове да искаш! Тук са бол!
(готови са на всичко за целувка).
Принцеси също има. Всеки мол
намерил им е златната обувка...

... Сега заспивам. Ще те чакам там,
където сънищата ме отвеждат.
Не искам принц на кон! Отдавна знам,
че принцовете хич не са надеждни!...

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??