Mar 25, 2020, 4:53 PM

Не видя ръката (Благовещение) 

  Poetry » Other
260 0 0

Бездушни, самовглъбени вървим,
съвсем без зрение, като сакати.
Подриваш просяка невидим.
Ръката, не видя ръката...
Протегната за залък същен,
за дума някаква човешка,
какво ти взема? Ти не ставаш
със грош един лишено беден.
Не я видя – ръката в нужда,
тя не е просяк, а награда.
Добро да сториш, ще се върне.
Тя милост с шепите раздава...

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??