Mar 5, 2020, 7:43 AM

Небесна целувка 

  Poetry
683 0 0

НЕБЕСНА ЦЕЛУВКА

 

Дръпне ли се облачната сива завеса,
или земята излезе от нощния сън,
измиват очите си недрата небесни
и виждат колко омайно красиво е вън.

 

Пропускат ресниците черни светлината.
Тя пърха с милионите цветни искри,
покрива с усмивки на обич земята,
с целувки от влюбени огнено устни,

 

Оглеждат се в синьото водно огледало,
сресват косите разрошени през нощта,
Образът им светва ефирно, синьо- бяло -
огърлица сапфири – зрънца на любовта.

 

Буди се в зелено обгърната земята...
Целувката небесна и дава нов живот...
Изправя жилава, влюбена снагата си...
Буйно препуска в своя ежедневен галоп...

 

04 03 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??