Jul 26, 2006, 5:09 PM

Небето през юли 

  Poetry
832 0 7
Небето изпотено, с облаци се криеше от слънцето,
На мараня безсмислиците мажеха стърнищата.
Къде си? С влажна шепа да намериш зрънцето
преди да падне на асфалта в нищото…
Извиках те. Гласът ми онемя от тишината,
Преди да дойде бурята, замръзнала под върховете.
Сега стоя и гледам как тревата
събира в пазвата си ледени парчета.
А исках само кротък ромон-
извор чист в картина пасторална
Но се оказа спомен.
Небето винаги е по-реално.

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??