Sep 4, 2012, 6:58 PM

Неблагодарници! 

  Poetry » Humour
1083 0 6

Неволно вчера в офиса дочух
една колежка с друга да говори
за нещо гневна, и наострих слух:
„Да знаеш само колко лоши хора

свекървата и свекърът са само!
Мъжът ми също! Представи си, вчера –
сърдито каза – по съвет на мама
сама приготвих леща за вечеря.

А те, неблагодарници такива,
от лещата не искат да ядат!”
„О, мила моя, но така не бива!
Това е грубо! Следващия път,

щом дъртите, и твоят мъж дори,
да хапнат не желаят, им кажи
какъв е труд, дордето се свари
паница леща! Нека им тежи

на съвестта!” – отвърна и сърдито
на някого закани се с ръка.
„Какво ми казваш? – първата попита –
Да се вари ли? Чакай, как така?”

 

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??