May 13, 2012, 3:22 PM

Недей 

  Poetry » Love
540 0 2

Недей! Не се приближавай към мен!

Не ме допускай до себе си! Бягай!

Остани далечен, чужд, забранен!

Всяка нежност и зов заличавай!

 

Недей! Не ми давай ръка! Замълчи!

Бъди недостъпен и невъзможен!

И да имаш емоция, нека да не личи!

Бъди неуловим, непривичен и сложен!

 

Недей! Не ми се разкривай! Не смей!

Нека трепетно да те жадувам!

Вълнуващ, загадъчен, дяволит чародей...

Да копнея до болка да те целувам.

 

Недей! Не ме викай, ни идвай до мен!

Бъди нереален, смущаващ, различен!

Отблъсни ме! Бъди непреклонен, студен,

неизживян, непознат и мистичен!

 

Недей! Не ми давай от своята власт!

Не ме пожелавай! Недей ме обича!

Непреодолимо недопустими сме Ти и Аз.

И всеки опит  ДА БЪДЕМ на крах се обрича.

© Мануела Бъчварова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??