May 9, 2016, 12:35 PM

Недей 

  Poetry
368 0 3

Сърцето ми цял живот

само веднъж пътува,

ала не се върна след това;

онзи ден чух, че приютил си го,

но защо?

С какво да запълня празнотата

в себе си;

остави го, дори на парчета,

да се върне и да го поправя,

на теб да го доверя отново няма...

 

Не го докосвай, недей.

Дори не ме поглеждай така,

има страшно отново при тебе да избяга;

опитомил си го,

но защо?

 

Зароби ме,

същността ми

и подчинена съм 

с окови около ръцете

и крака здраво стъпили 

на земята - пусни ме...

Крилете ще закърнеят,

да литна и да избягам искам,

от теб и пустото глупаво сърце, 

което си присвои така егоистично;

ще си открадна друго - май така се 

прави на този свят...

© Слънчоглед All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря вии!!!
  • Много ми хареса! Всяка строфа може да съществува отделно, но има нещо в тях, което ги обединява и ги прави неизменни. Браво!
  • Отново съм тук...и не мога да кажа нищо...
    По - късно ще се върна пак и утре също...да видим дали тогава ще мога!
    Поздравления!

    Пс: Имаш отговор.
Random works
: ??:??