May 15, 2020, 12:44 PM

Неизречени слова 

  Poetry » Civilian
798 0 0

Неизречени слова

 

 

Как да хвърлиш на вятъра това,
което прави сърцето щастливо.
Спри! Има неизречени още слова,
премълчаната дума – за обич огниво.

 

А вятърът незнайно къде ще пилее
и други, с думите ми ще се влюбват.
А бяха за теб, но ще изтлее,
и последните въглени, от студ се погубват.

 

Как да изхвърля, като има ги още,
и въглени, и жар, и пепел в огнището.
И вятърът, да идва дори само нощем,
ще разпали нашата обич, потънала в нищото.

 

 

Явор Перфанов
14.05.2020 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??