Apr 7, 2013, 12:21 PM

Ненужно 

  Poetry » Other
594 0 0

Ненужни са всичките интриги и лъжи,
излишно е всичко, което може да те натъжи.

Не нужно е да бъдеш себе си,
когато светът около теб е фалшив.

Ненужно е да си щастлив.

Ненужно е да вярваш, че има нещо на небето,

което помогнало на Моисей да раздели морето.

Ненужно е да бъдеш честен и директен,

защото обществото ще те сметне за дефектен.

Ненужни са усмивките,
щом отвътре оставане безизразни.

Ненужни са и думите,
когато те са празни.

Ненужни са всички опиати,
които те откъсват от реалността.

Ненужни са смирението и гордостта.

Ненужен е и моят монолог.
Кой съм аз, да отричам всичко,

та дори и Бог !

Нужни са само няколко минути

на сцената.
После се оттеглям, нека глупаците да бъдат чути.

 

 

07.04.2013 г.

В. Николов 

© Веселин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??