Sep 5, 2017, 9:00 PM  

Непокорство 

  Poetry
311 0 0

                        на Чифчето

Ти виждала ли си малка
                           напъпила
                                          роза?!
Но израсла в средата

                         на купчина смет

и заела там безгрижна

                      и весела поза.

Дори се присмяла

                        на бодливия

                                        плет!

И всички я гледат –

                              така –

           на кръв и с

                           омраза!!!

Бъзуняка стар

                   я неще 

                              за

                                съседка,

биха искали

                   да краси- тя 

                            някоя

                                   ваза,

защото била

                    казва тръна –

                              "кокетка"!

© Шани All rights reserved.

1975г.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??