Jan 8, 2010, 11:33 AM

Непознато дете 

  Poetry
460 0 6

Непознато дете

Пръсти стрелят

В небето

Стари страхове

И мечти

Опитахме се да спасим

Което

Беше невъзможно

И сме пак тук

Върнахме се

Да копаем гробовете си

 

Непознато хлапе

От черноморските пясъци

Гледа напред

И се спъва в краката си

 

Един ден бях там

На следващия ме нямаше

Един ден те обичах

На следващия бих бавно камбаните

Но...

 

Хвърлен камък

По пътя

Докато чакам някой да спре

И всичко това се е изтъркало

От правене

Като коленете на...

 

Непознато дете

Бягащо назад

Далеч от приятелите

Облича си бързо пижамата

И го целуват мама и тати

 

Няма го вече

Шкафчето

В което подреждах

Внимателно

Всеки свой ден

И блъсках силно вратата

Когато ми се плачеше

 

Защото никога не бях искал

Да бъда човек

Като хората

Но не исках и да бъда различен

Аз просто бях аз...

 

Но това беше отдавна

 

Сега съм стар самотен рисувач

И съм прегърбен

Грозен

Портрет в рамка

 

Да

В рамка

 

В клетка

В капан

 

Днес навършвам двайсет и седем

И ми се иска да мога да бъда отново

Но вместо това раните си чеша

И в огледалото обръсвам си спомените

 

Днес ви се обаждам

За да ви кажа че съжалявам за вчера

Но вие сте в своите дупки

И сте си заровили главите да не чувате

 

Непознато дете бях

С пръсти които искаха да научат

И с очи

Да видят всичко

 

И всичко което се случваше

Беше направено за мен

И целият свят се вълнуваше

Да се върти около мен

И аз бях там

И го чувствах

Това цялото

 

И сега ми тежи че го нямам

 

* * *

 

Пак съм тук

Върнах се

Да си изкопая моето

И когато снегът се разтопи в дъжд

Искам да изляза на двора си

И да викам

И да се смея силно

Че съм тук

И че все още чувствам

Че съм с едно стъпало по-нагоре

 

Днес навършвам двайсет и седем

И започвам двайсет и осмата

 

08 януари 2010 г.

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Един ден бях там
    На следващия ме нямаше"

    Честит Рожден Ден и от мен!
  • !!! силен стих! не знам как точно да коментирам...

    Честит рожден ден!
  • днес ти се оваждам за да ти кажа че ти имаше едно прекрасно вчера и също че много те овичам-искам да мога да пиша така красиво като теб
  • така е в началото на всяка следваща, Декс.
    объркани и неукрепнали
    наново учим се да бъдем
    да помним че ще се получим

    честит ти твой ден!
  • Много силен стих си написал, Десислав!
    Честит Рожден Ден!
  • запази детето още години. честит празник.
Random works
: ??:??