Aug 30, 2006, 9:07 AM

Неродени моми  

  Poetry
528 0 6
Неродени моми

Неродени моми, неродени моми
прокудени тичат във гъстия мрак.
Аз стоя отстрани и ги гледам сами -
изгарят в пожара на нощния град.

Неродени моми, прокълнати жени –
унесено сенки потръпват в студа.
Притъмнял е градът и не светят звезди.
Снегът оковал е тъжно града.

Неродени моми, неродени моми,
вековете в косите ви тичат.
И сега сте жени, и както преди
на България очите приличат.

Неродени моми, пълноводни реки
мъжкия бряг, все така ще обличат.
Неродени моми, и понявга сами,
децата ви тук ще обичат.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??