Несправедливост
Душата ти скърби,
но ти мълчи, мълчи...
Несправедливост във живота ти винаги ще има,
не за двама, а за трима!
Тръгвай си оттука ти, човече!
Бягай, бягай, надалече!
Ненавиждаш хорската омраза -
идва и те разрушава, също като проказа.
Това място не е за теб,
а за хората с умрелите души,
злобата отвътре само ги руши!
Душата ти скърби,
но ти мълчи, мълчи...
Ти в твоят живот благ остани.
И ако омразата пред теб застане,
недей да мислиш, а я прогони,
инак като болест бързо ще те хване,
и ето те - при умрелите души!
Хората истината не обичат,
всичко друго ще ти кажат и само ще отричат.
Душата ти скърби,
но ти мълчи, мълчи...
... И тръгна той, с наведена глава,
тъй отчаян, мислеше за неправдата по света.
Спомни си легендата за Бога, сътворил дъгата,
след като изтребил човека на Земята.
И вече мислеше си другояче,
че хората не ще да промени,
и няма да го има другото юначе,
а истината ще остане да мълчи!
Душата ти скърби, скърби...
© Жени Петкова All rights reserved.