Невидима и чиста
Невидима и чиста в тишината,
пристъпва нежно в моят сбъднат сън.
След който с теб пробуждахме зората
и с всяка мисъл литвахме навън.
Прозрачна, откровена и открита -
прочетен в книга, писан стар роман.
Със пълни шепи гребкай до насита.
Отпивай глътчица, по глътчица... И знай
щом Бог те е орисал да обичаш,
вземи и пий с наслада от любов.
Целувай, посвещавай се, не спирай...
Вдъхни дълбоко мириса на Бор,
от който две запалени искрици,
блещукат и сияят в дом с уют.
Такова Чудо нека ти се случи!
Дъхът ти да замира в нечий скут.
Тогава сърчицето ти ще тупка.
Сега и тук ще бъде твоят Рай,
защото на врата сам почука,
без страх, с усмивка кой ли ще е там.
И Тя дойде, защото те поиска.
Защото тя бе твоята мечта.
Защото бе добър и прям, и искрен...
Пази я в себе си, дори накрай света!
© Камелия All rights reserved.