Sep 12, 2018, 12:16 AM

Ниагара 

  Poetry » Phylosophy
752 1 4

Земята е дервиш, въртящ се от мечти
и всеки миг, и ден във нищото изгарят.
Човек се ражда просто за да полети:
животът е – да паднеш в Ниагара.

 

Коват крилете ни със думи от бодли.
От клетката във клетка как да бягаш?
Душата като воденичен камък ромоли
из чувствената страстна Ниагара...

 

Приижда времето като река от гняв...
и укротяват изгревите светли мрака.
А любовта е корабът – изгубил бряг,
готов да влезе смело в Ниагара.

 

И някой ден, щом спомен завали,
а истините в облаци от смях догарят.
Ще осъзнаем ли за миг един дори,
че щастието е в дъха на Ниагара...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??