Кога ќе го изгубам распоредот со денови
кога плажата ќе заспие со песок
врз трепките
твоите свадбари доаѓаат по мене
и ме наоѓаат мртва
во портрет закачен на ѕидот
смртта не дава да се пробудам
јас сум блиску до небото
во друштво на ангели
своја и ничија во некоја друга димензија.
© Sanja Atanasovska All rights reserved.