Чуваш парещи думи,
като камък горчи всеки залък.
Чустваш се жалък.
Издават се сами.
Стоиш смирен.
Ах, как личи!
Не си им от кръвната група.
Затваряш очи.
В сърцето горчилка се трупа.
Хайде, викни!
Първо кокиче поникна.
Пусни на воля вятърът да тича.
Шибай с бича!
Никой не те обича!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.