Nov 1, 2017, 6:40 PM

Нишки 

  Poetry
460 0 5

 

 

 

 

Как отминаха толкова години - 
като прозорци на експресен влак?!
Аз през теб или ти през мен премина
тъй незримо, свят несвят?
Дали някакво значение има?
Нали съм вече на отсрещен бряг -
защо тогава 
все озъртам се назад?
Нещо да не съм забравил,
пресичайки напряко този град,
нещо, което в душата
си остава...?
Може! Щом така неизлечимо
времето в този свят изтича,
защо в човека от въздишки
да не се усукват
неми нишки...
Точно те опъват ме така,
сякаш вечно ще живея,
с тях омотах си аз света
и сега на люлка се люлея...

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??