Бяло, бяло, бяло побеляло.
С бели маски всички цветове.
Кой се крие – Господ или Дявол,
зад човешкото ни битие?
Март ще смъкне маската и... Опа!
Що да видим стреснати, в захлас:
Негово Величество Живота,
само че без някого от нас.
Ни да плачеш, нито да се смееш.
Болести, проблеми... И все пак,
струва си човек да поживее,
за да види следващия сняг.
(от "СтиховеЙ")
© Райчо Русев All rights reserved.