Mar 12, 2010, 10:33 PM

Нужди 

  Poetry
940 0 4

Въздух

За да мога да мисля спокойно

За да мога да скачам спокойно

За да мога да мисля смирено

Само свободният може да бъде смирен

Огън

Топлината е начален тласък

Нужна, за да мога

да дишам изобщо

За да взема първия дъх

и после - за да продължа

Топлина на тласъци,

но постоянна

Като любовта на мама

Вода

За да изтривам глупостта,

когато сбъркам

За да почивам в тишина

За да усещам себе си дълбоко

дълбоко теб

и вечността

Земя

За да мога да седна,

ранена от други и себе си

За да мога да легна

и да правя любов

За да мога да раждам

и да чувствам защита -

твърдата сигурност -

и след мен ще вървят...

12.03.2010.

© Милена Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??