Някой ден и ти ще бъдеш майка,
рожба на гръдта си майчина да сложиш.
В скута майчин да се сгуши, да се стопли,
с очи разплакани като майка да погледнеш.
Да почувстваш какво е да си майка,
нежна, грижовна, любяща, уморена.
От себе си като майка да започнеш да даваш,
но в замяна не това, което свикнала си да получаваш.
Някой ден и ти ще бъдеш майка,
нали от малка за това си мечтаеш.
Да си и ти като твоята майка,
така добра, грижовна, усмихната и мила.
И като всяка друга майка
да отгледаш, възпиташ и научиш
твоята рожба как да бъде майка,
достойна като теб самата.
Калин Вълов
www.kali-valov.hit.bg
© kalinvalov All rights reserved.