Jan 31, 2012, 5:07 PM

Обича ли ме? 

  Poetry
900 0 3

ОБИЧА ЛИ МЕ?


Летят в небето облаците сини,
блести с усмивка слънцето от злато,
а дните като конници немирни
препускат след угасналото лято...

С предчувствие за зимата цветята
не спират и не спират да цъфтят
и пият жадно, пият светлината,
отрекли да повярват във студът.

Но капят пак ръждивите листа,
досущ като увехнали мечти,
разминали се със реалността
и шепнещи, че скоро ще вали.

Попивам за последно красотата...
Отпускам се, притворила зеници.
Отпивам от целувката на вятъра,
сбогувам се с отлитащите птици.

Откъсвам после стръкче от сърцето
и с името Надежда го наричам,
и питам всяко цветно листче с трепет
„Обича ли ме? Или не обича?”...

В миг облак над душата ми надвисва
и буря той в сърцето ми предрича.
Лице в лице съм с плачещата истина,
нашепваща ми „Не! Не те обича!”

 

Павлина Соколова

 


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??