Jun 29, 2013, 8:10 PM

Обичай 

  Poetry » Love
778 0 7


Обичай - трудно и през сълзи,
дори с пречупени криле -
любов не може да излъже,
тя е от истини море.

Обичай и дарявай обич -
Вселената ще разбере.
Разтапяй с огъня ù брони
на необични светове.

Обичай – грешник неразкаян
и пленника на алчността,
на гордостта си фен потаен -
лекувай тихо в тях страстта...

Обичай и врага си даже,
той е приятел наранен
и Бог в съня му ще му каже:
„И ти си за любов роден.”

Обичай, за да се опазиш
от пламъците на гнева.
Обичай и да ти се мрази:
Най-силната е Любовта!

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??