Jul 19, 2008, 9:47 PM

Обичайте се! Господ ви обича (провокирано) 

  Poetry » Phylosophy
970 0 17
 

Забравихме за Божиите обещания...

Запомнихме църковните обреди.

Свещици палим и вода преливаме,

кадим тамян над празнични обеди.

В иконите се взираме и просим

трошици щастие под восъчни сълзици.

За здраве даже дарове им носим

и тръгваме си с мисли... (на девици...).

Пред църквите* роим се. Всяка майка е...

Забравили, че Бог Един Е и Един Отецът.

Че, всъщност, Той ни обеща безкрая.

Че Друг изкупи ни на кръста и с венеца...

Че не църковните обряди ни спасяват...

Че чудесата само Той ги прави...

Че свещите са само пчелен восък...

Че Любовта за всички ни остави...

И кой е казал, че домът Му е във храмове?

Не Той. Той, всъщност, друго рече ни:

Че там където двама или трима сбрани са

във Неговото име -  не оставя ги.**

Молитвата Му толкова е ясна

и думичките толкова обикновени:

Прости ни, Отче, там на небесата,

тъй както аз простих, прости - на мене!

Насъщния ми, хляба днес ми дай.

И нека да се свети Твойто име!

Пази ме от Лукавия! До край!

И от изкушенията, Отче, избави ме!

И царство Ти нека тук да дойде,

тъй както е там горе в небесата!

Да бъде волята Ти! Силата е Твоя!

И Славата! А името Ти свято е! ***

 

 

И няма нужда много да умуваме.

За Него телефонна връзка не е нужна.

В душата си по тъмно тихо влезте.

Молитвата ви там не Му е чужда! ****

 

Обичайте се! Господ ви обича.

И всеки ден е знак за щедростта Му.

Пред погледа Му векове изтичат

през жертвата безценна на Сина Му...

 

 

 

 

* църкви - в смисъл на различни деноминации, философски школи и течения

**Мт:18:20. защото, дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях.

***Лк:6: 9-13. А молете се тъй: Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес; и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си; и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия; защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин.

****Лк:6:6. А ти, кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.

 

© Аэлла Вихрь-Харпиевна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??