May 6, 2015, 9:57 PM

Обичал ли си 

  Poetry » Love
379 0 3

                                                             Обичал ли си

 

Обичал ли си някога до болка?

Обичал ли си страстно?

Обичал ли си така,

че да се превърнеш в тръпка,

да  гори душата ти от обич,

да се разлива топлина по теб.

Усети ли болка в сърцето?

Плака ли поне веднъж за тази любов?

Има много срещи и раздели,

но пареща любов само веднъж!

Държал ли си в длани

страхът да не свърши любовта.

Изгаря ли в тебе тишината,

сънят ти бяга далече от теб,

мисълта ти да изгаря в очакване?

Дарявал ли си нежност и вяра?

Дарявал ли си чувства и радост?

Не спестявай ласки и вопли,

думите в огън потопени да топлят,

да се отдадеш на любимия човек.

Подарявал ли си мигове красиви?

Дарявал ли си целувки топли?

Изгубваш ли се от любов?

Да обичаш трябват сили!

Да обичаш се иска голямо сърце.

Да обичаш ти трябва чиста душа.

Ако всичко това се е случило,

значи си обичал и гориш

в ореола любовен.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всеки в различно време се влюбва и от това няма нищо лошо.
  • Благодаря ти Стойне.Ти си много добър приятел.Лек и спорен ден мила.
  • Хубаво стихотворение си написала, за което те поздравявам от сърце!
    Желая ти ведър ден и нови творчески успехи!
Random works
: ??:??