Обичам те, мое мило момиче.
Обичам те пряма и чиста.
Обичам те в утрин златиста.
Обичам те във вечерта алена.
Обичам да гледам мънистата,
очите ти що са запалили.
Обичам аз всичко във тебе.
При теб ще римувам аз стихове,
при теб аз своите песни ще пея.
Венци уханни ще сплитам,
от моите рими оплетени,
а помежду им ще вплитам
от твоите мъниста заплетени.
Ще гледам прехласнат лицето ти,
очите ти морни и добродетелни.
Ще будя с усмивка усмивката
по твоите устни радостни.
Щастлив ще съм в твоето щастие,
щастлив в любовта си изгаряща.
И нека да грее славата
на обичта ни омайваща,
и нека не гаснат повяхващи
очите ти в щастие радостни.
Обичам те, мое мило момиче!
© Явор Гроздев All rights reserved.
Много е симпатично!