Jan 30, 2019, 2:28 AM  

Очите ми 

  Poetry
462 3 7

Очите ми – замръзнали кристали,

не се изпълват с твойта светлина.

Отворени – тъй дълго са стояли,

че станали са ледени зърна.

 

И сякаш нямат цвят, и в тях е пусто,

сълзите ги спасяват за живот.

Тъй както в суха почва – дъжд е чувство,

потребно за да има нова мощ.

 

Затуй ще ги притворя, ще притискам,

клепачите си с влажна топлина.

Дано след туй, щом бавно ги разлистя,

да зърна дивната ти красота.

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??