Oct 19, 2017, 12:27 AM

Оган и прав 

  Poetry » Love
269 0 0

Луѓето носат оган и прав во очите

и безпоштедно се китат со туѓи перја

а ние ќе си одиме кога сакаме

ќе заминеме

кога ќе ни здодее дождот од несакани зборови

ќе се сопнуваме безброј пати на исти камења

и ќе дозволиме времето да ни биде учител

луѓето носат оган и прав во очите

а ние правиме грешки што лесно се поправаат.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??