Jan 29, 2011, 12:46 PM

Огън от любов 

  Poetry » Love
821 1 4

По фолклорен мотив "САМОДИВА" на chergligan (Костадин Радев)



Виж ме, либе, в небето, 
птица съм светла, огнена -
сърце да те присвие, запее,
усмивка да ти светне, изгрее!
Ако в длани ме вземеш някога,
в тях ще изгасна нелюбена,
че длани са мъжки и груби, 
а сърце за обич копнее!
Пусни ме, либе, в сърцето, 
на огън да се превърна,
нали съм светла искрица, 
сърцето да ти запаля,
да не гори огън от мъка, 
с пламък от обич да го обгърна. 
да горим двама заедно, 
че денят на запад преваля.

Ела ми, птицо огнена, 
давам ти сърце голямо,
запали огън любовен, 
двама на клада да горим,
на пепел двама да станем, 
с теб, гълъбице, да тлеем,
в прегръдка нежна да гаснем.


© Валка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Винаги харесвам, когато има вплетени фолклорни елементи в поезията... Поздрав!
  • Чудесно продължение!Браво Валка!
  • Хубаво е!
  • Песен за любов...
    Народни мотиви в Поетична плетеница. Чудесно!!!
    Поздравления
Random works
: ??:??