Mar 8, 2019, 7:54 AM  

Омразата 

  Poetry » Phylosophy
992 1 2

Омразата е твърде жилав хап,
който много трудно се преглъща.
В душата се събира като скраб
и изведнъж отново се повръща.

Омразата е често пропаганда,
която политиците избълват,
разделят хората на банди,
които със омраза се изпълват.

Омразата се често основава
на отдавна минали събития.
Въобразява си, че все е права
и търси справедливост за избитите.

Омразата за жалост има памет,
която надживява заразения,
И често тя единствена остава
и покосява цели поколения.

Омразата е твърде жилав хап,
но не я изплювайте по всеки
Защо бунището със скраб
да препречва мирните пътеки?

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво!!!
    Чудесен стих, мъдро и въздействащо слово!
    Поздравления!!!
  • Мъдро! Жалко, че никой не го е прочел, а трябва.

    Там вместо " да векува" ми идва " и покосява" цели поколения
Random works
: ??:??