Sep 6, 2006, 10:59 AM

Орисия 

  Poetry
511 0 3
В коритото на бяла каменна чешма,
извира, утолява мъчителна жажда
водата жива, дето сбира се сама -
отпиеш глътка и песен душата ти ражда.

И литва високо, и буди гората,
и ехо я вее из урвите пусти.
Изтича, изсипва се в шепа водата
и навлажнява попукани устни.

Сам сръчен майстор бе вградил
в чешмата момина снага.
Подминаха я теглила, беди,
като по чудо оцеля.


Сега изправя се безмълвна,
че сянката не смее да говори.
Чешмата бяла днес е пълна
със спомени отколешни догоре.


22.09.1999 Вода, ти си самия живот...

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??