Mar 8, 2014, 11:38 AM

Осмомартенско 

  Poetry » Humour
436 0 3

От днеска казвам на жена си,

че ставам вече най-добрият мъж.

Обръщам гръб на тез Пегаси,

напускам нервен цъфналата ръж.

 

И ставам мъж под женски чехъл,

под женска пелерина и чаршаф.

И само дето не съм рекъл -

ще готвя супа, боб, че и ошав.

 

Престилка бяла ще запаша,

ще си запрятам десния ръкав...

От нищо няма да се плаша

с ренде, със скара и със нож... толкàв.

 

През ден ще бъда на пазара.

Във други дни - с готварския котлон.

Ще мра от кеф, мамата му стара,

когато ползвам съдове с тефлон.

 

И вечер на готова маса

ще сядам до жена си примирен.

Ще гледам ù доволната гримаса

и ще сънувам, Боже, светъл ден...

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??