Sep 21, 2007, 9:56 PM

От любов аз искам да умра 

  Poetry
718 0 17
С теб ли скитах в нощите потайни,
с тебе ли достигнах висоти,
та в очите ти така омайни
аз потъвах, а във мойте ти?

С теб ли изживяхме тази радост?
Вчера - да, а днес – уви...!
Пръснати мечтите и за жалост
с теб в различни пътища вървим.

Крачиш празен – мидена черупка,
няма я в очите любовта,
аз пък във душевната хралупка
спрях отдавна дните да броя.

Спрях да гоня бели пеперуди.
Боже! Аз ли съм това?
Искам пак във нощите ми щури
пак да бъда любена жена!

Искам на възглавката ми бяла
да полагаш своята глава!
Най-смирено полудяла
от любов, аз искам да умра!

© Росица Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??