May 20, 2009, 11:09 PM

От ревност 

  Poetry » Love
5638 2 38

Не ù разказвай как си ме намерил

и как потъна в жадно обожание,

без дъх изпивайки ме, алчно вперил

зениците - в разказващо мълчание.

Не ù описвай нощните ни срещи

с променлив ток, протичащ помежду ни,

където пакостник-свидетел беше

усмихнато дискретно пълнолуние.

Не ù споделяй галеното име,

с което ме покръсти - да съм твоя.

Прошепнато, едва е доловимо,

но чувам го в най-гъстите усои.

Не ù показвай колко си се влюбил

в гласа ми, във ума ми и в очите...

Направиш ли го - в миг си ме изгубил.

От ревност другата жена разпитва.

© Мая Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??