Mar 30, 2007, 1:04 PM

От вътре ли ? 

  Poetry
626 0 7

 

От вътре ли изгни ядрото,

че всичко бързо се разпадна,

или случи се така, защото

всеки „своето” си грабна.

 

От вътре ли водата бликна,

заливайки душата чиста

и зърното на омразата покълна,

защото всеки „повечето” иска.

 

От вътре ли избухнаха пожари,

превръщащи на пепел съвестта,

предаващи най-верните другари,

баща и майка, брат, деца.

 

От вътре ли се замъгли стъклото,

пропускащо лъчите към сърцето,

че в него трайно настани се злото,

заточващо на себелюбието острието.

 

От вътре ли започна се разпада

на всичко свято и човешко,

или в повечко дойде заряда

на отрицателното, пошло, грешно,

От вътре ли...?

 

 

 

 

© Деян Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??