Aug 28, 2012, 7:50 PM

Открит урок 

  Poetry » Humour
615 0 2

(из цикъла "Вицове в рими")

Госпожица Петрова, учителка отскоро,
изправена пред черната дъска,
открит урок провежда, изнервено говори,
изпуска тебешира от ръка,

навежда се смутена, сконфузена и бледа...
Инспекторът приседнал е отзад
и, мислейки си явно, че никой го не гледа,
с наслада зяпа задника ú млад.

Госпожица Петрова, във опит да излезе
от тази ситуация, въпрос
задава: „Ученици, с кой водопад Замбези
известна е?”. Внезапно, вирнал нос,

Иванчо се изправя и без да чака много,
изтърсва: „Страшно дупе!” със замах.
Госпожица Петрова: „Марш вън!” - извиква строго,
а в стаята се вдига шум и смях.

Иванчо се оглежда виновно-изненадан,
а после към инспектора крещи:
„А ти бе, що подсказваш погрешно водопада,
като не знаеш... ама си и ти...!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??