Jul 6, 2007, 11:54 AM

Откривател 

  Poetry
782 0 20
Ако намерите едната му обувка
да се плацика, вързана за кея,
да знаете, не се е пошегувал.
Той просто е безкрайно суеверен.
И вярва, че небесната му мисия
е да преплава деветте морета.
Това е част от личната му приказка.
Въпрос на мъжка чест. И смелост.
Завързал е едната точно тука.
А другата, където ме е срещнал.
Забравя, че земята ни е кръгла,
когато се е вдъхновил от нещо.
Сега си мисли: "Здраво вързах сала
(със връзките от новите обувки).
Ако не съм - ще ходя по водата.
Отдавна си мечтая да се случи."
Да, толкова е смел, когато тръгне
да търси себе си през деветте морета.
Обувката му!? Котва за завръщане
на нашият си нос" Добра надежда",
където неотдавна ме намери.
Сега е капитан на сал. И плава.
Аз ли!? Много се гордея с него.
И винаги към девет го очаквам.

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??