Отлетя любовта
Отлетяха мечтите,
отлетя любовта,
затаена в гърдите,
ме измъчва тъга.
Занемели са дните
и навред пустота,
отразена в очите,
се разхожда скръбта.
Не изпълваш съня ми,
не ме будиш в нощта
и от моите устни
се стопи любовта.
И в златистата есен
се проронва тъга
като в някаква песен
сред килим от листа.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.