Feb 6, 2017, 10:49 AM

Oтровни цветови 

  Poetry » Love
190 0 3

Во овој паралелен свет
ти си на страната 
на моите непријатели
а јас сум самовила
со седум копја во грбот
првиот впечаток 
е како магливо утро 
закопано во пазувите 
на овие турбулентни години
ми приоѓаш 
со вештачки насмевки и црвени каранфили
по улиците се разлева златен дожд
и небото плаче 
за сите несреќни љубови
за мене е подобро
да бидам студена 
и никогаш повеќе 
да не помислам 
на твоите отровни цветови.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??