May 6, 2020, 12:23 PM

Пак питам 

  Poetry » Phylosophy
612 0 0

 

Не си мисли, че в моя свят

прелитат само жерави и пеперуди.

Очите ми изтекоха по тях,

когато бяха най-отворени и будни.

Пресъхнаха, признавам със тих глас

и влагата се вля в езерото на сълзите.

След едрите неща остана златен прах,

летях надолу и осъмвах в мечтите си.

Все питах и не спирах, взряна в синева

или в миши дупки, скучни запетайки.

Къде живее смисъла на простите неща,

подмамваше ме фалш на нежни балалайки.

Пак се разпитвам, нищя стих след стих

защо избира все трънливата просека?

Да ми подскаже не с жезъл, нито с пръст

едничка само моя дума. За утеха.

 

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??