Jul 10, 2007, 9:29 AM

Паметници 

  Poetry
532 0 4

Изтрити надписи по пантеони...
Паметници без лица и цвят.
Поети гръмки ли са,
или воини?...
........................
Все същият объркан свят!

Кълнем се чуждо и по навик...
Нелепо, плашещо надгробие!
Насила...
Изкривена слава!
На истински преклон
ПОДОБИЕ!

Венците ни са миризливи...
и кухи. Кухи като ВЯРАТА,
която никой не полива...
И тихо вехне.
Зад оградата!

На колко Бога сме повярвали
за шепа тягостни години?
И колко устремно сме бягали -
до истинския...
да не стигнем!

До храмовете  - пантеони.
Над паметниците - слънца.
..................................
Едва ли някой ще прогони  
безбройните ни божества!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??