Jul 8, 2007, 11:19 AM

Панта рей 

  Poetry
822 0 8
Любимият ми израз!? Панта рей...
Преглъщайки сълзите, глътнах звука
за думите, които би било добре
отляво никого да не улучат.

Хиляда дни - мълчание и студ.
Хиляда нощи те обсебва мракът.
И първата, в която ще съм с друг.
След нея ще започна да забравям.

Хиляда нощи сляп копнеж.
И ехото, което го разказва.
Последният ми вик ще помете
митът, че е красиво да си Нарцис.

Доброто чудо няма да се случи.
Ще бъдеш друг. Но аз ще бъда другаде.
И след хиляда дни - ще бъде първият,
във който нямаш никого за губене.

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??