Aug 5, 2010, 2:04 PM

ПарадЪТ на музите (8) - селяндуркаТА 

  Poetry » Humour
604 0 13

 

 

Аз съм Муза-селяндурка

и си търся нова… хурка,

искам Муз от град да хвана,

гражданка и аз да стана.

 

Писна ми от туй копанье,

тканье, сеенье, оранье,

друго си е на паветата

да си развея фустетата.

 

Заради града, ако трябва,

традицията ще забравя,

кан-кан ще тропам, опаля,

вместо някакви хора.

 

Градски думи много знам,

ще шашна всякоя мадам,

мода възприемам бързо,

знам капела как да връзвам.

 

Побързай, ти се обади,

номера си ми кажи.

Ще се возим на тролея,

градски песни ще ти пея.

 

03.02.2010


P.S. Бях ги позабравила тия Музи парадиращи... но понеже тук се чуват отчаяни вопли от Музонедостиг -

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=222755#comments ;) - продължавам със серията! :)

Поздрав и усмивка, Любо :)


 

www.spiritofburgas.web244.com

 

 

 

 

© Соня Емануилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??