Nov 13, 2006, 7:12 PM

Парче земя 

  Poetry
728 0 11

Парче земя. Една ръка.
Ръката на дете. И някъде жена.
Жената може би се моли.

Парче земя. Едно дете.
В  пръстта ръце. И някаква жена
под разораното небе се моли.

Парче земя. Една съдба.
Съдбата на дете и майчини неволи.
Очите ти дете - изнасилено небе
и няма кой за теб да се помоли.

Парче земя... за детски гроб,
за бащин дом и за бездомни.
Един народ забрави сам,
че трябва, че може да се бори.

Парче земя. Не бе съдба...
... очите ти дете - изнасилено небе
и няма кой за теб да се пребори?

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??