Jul 1, 2021, 1:43 PM

Печален цвят 

  Poetry
193 0 0

Цвят възнесен и незабравим!

не беше песен,

нито беше дим…

 

Усетих топлината твоя -

жално, като вярата,

прегърнах аз, спасителката своя!

 

Ти безроден бе в ума ми!

незнаен,

като дух се появи в гласа ми.

 

Пастелни вопли под крилото свое пазиш

всред мисли топли.

Цвят безсмъртен, себе си ли мразиш?

 

Красив и лек - летиш като листо!

Из погледа ти мек

долавям себе си…

И стена аз за топлото гнездо!

 

Освободи ме!

От безкръвното,

студеното,

самотното

легло.

 

Цвят небесен и недоловим…

 

© Жулиян Желязков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??