Jul 28, 2011, 10:17 PM

Пейзаж 

  Poetry » Other
411 0 4

Индигото на столичната вечер
копира върху облачния фон
зловещаща стрела на минарето,
забита сякаш в купола на храма
"Света Неделя".
Призрачно далече,
заострен като нокът на грифон,
зад облаците дебне от небето
надвиснал полумесец.
Бледа, няма
помежду тях стои Света София,
на изток впила тъжен поглед в мрака...
Какво ли всъщност в мъдростта си чака
богинята? Дали ще го открие?!

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??