Тясна уличка,
изпъстрена с павета,
върви извита сред
огради от мечти,
а вълните долу
се разбиват,
там на плажа сред
килим от хиляди съдби...
Безброй малки,
златни песъчинки
са полепнали по бистри
капчици сълзи
и блестят
по-силно от другаде
под палещите, ярки
слънчеви лъчи...
© Пламен Порчев All rights reserved.