Dec 18, 2008, 6:13 AM

Пепел 

  Poetry
481 0 7
Посипах си главата с пепел.
Зарових я във пясъка -
подобно щраус, който
иска да се скрие
от неочаквана опасност.


Избодох си очите с тръни.
За да не виждам.
Слепотата винаги ме провокира.
А зрящите? Нима проглеждат някога
дори през сивите,
гротескни истини?!


Ръцете си оплетох във венец.
А по средата - свещника.
Запалих свещ, да ми е светло,
на душата.
Превърнах го в молитвеник -
за грешки.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??