18.12.2008 г., 6:13 ч.

Пепел 

  Поезия
482 0 7
Посипах си главата с пепел.
Зарових я във пясъка -
подобно щраус, който
иска да се скрие
от неочаквана опасност.


Избодох си очите с тръни.
За да не виждам.
Слепотата винаги ме провокира.
А зрящите? Нима проглеждат някога
дори през сивите,
гротескни истини?!


Ръцете си оплетох във венец.
А по средата - свещника.
Запалих свещ, да ми е светло,
на душата.
Превърнах го в молитвеник -
за грешки.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??