Nov 3, 2021, 2:55 PM

Перла в раковина 

  Poetry
424 8 11

Денят ми бе на приливи богат,

а слънцето – корална орхидея.

Замислена, на перления бряг

рисувах с думи лятото и... нея.

 

Щом залезът морето очерта

с пастелите от лунната си пазва

и падна като сянка вечерта,

изящният ѝ профил се показа.

 

Загледах я, загледа ме и тя,

прикани ме да я рисувам с рими:

море и пясък, залез и жена –

алюзия за перла в раковина.

 

Не можех да я видя във анфас,

но приликата с мене бе огромна.

Рисувах младостта си лятна аз –

каквато искам всъщност да се помня.

© Павлина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??